torstai 24. tammikuuta 2013

Ruokapöytä ja sen tuolit

Ruokapöytä mietityttää yhä. Mielessä on itänyt ajatus "lankkupöydästä", mikä olisi ilmeeltään sellainen vanhan/kuluneen näköinen, rustiikkinen taitaa olla oikea termi kuvaamaan ajatusta.
Jotain tuohon yllä olevien kuvien tyyliin, väri voisi olla valkoinen tai musta tahi harmaa, yllättäen.
Pöydän pinta olisi siis laudasta ja jalat voisi olla metallia.
Se vaan mietityttää, että kuinka kauan sitä jaksaisi tuollaista "vanhahtavaa" pöytää katsella. Vai olisiko joku yksinkertaisempi vaihtoehto varmempi valinta. Kuten alla olevissa kuvissa, suoralinjainen, simppeli ja valkoinen???

 Tai entäs tämmöinen moderni versio pirttikalustosta?
 Olisi aika viehättävä tuokin, mutta pirttipenkki ajatus täytyy hylätä, sillä tuolit on jo valittu! Niiden saapumista innolla odotamme (tai minä ainakin odotan)

Sen verran voin paljastaa että tuolivalintamme on seuraavien ihanuuksien joukossa.
kaikki kuvat lainattu

7 kommenttia:

  1. Saako arvata? Mä veikkaan noita oikeanpuoleisia pinnatuoleja ;)

    VastaaPoista
  2. Toki toki, saat Piia arvata! Kerron valinnan sitten kunhan tuolit nyt vain pian saapuisi;) Yksi ajatus meillä olikin kerätä vanhoja pinnatuoleja ja maalata ne sitten joko samanvärisiksi kaikki tai niin että olisi ollut vaikka pareittain kaksi mustaa, kaksi valkoista, kaksi harmaata, joukossa olisi voinut olla myös joku ihan poikkeava yksilö, vaikka pinkki! Se ajatus sitten jäi, kun kohdalle osui vastustamaton tarjous tulevista tuoleista. Tuo ensimmäisenä oleva Ilmari Tapiovaaran suunnittelema DOMUS-tuoli olisi ollut mun ehdoton suosikki, mutta tuoli budjettimme ei yltänyt sinne asti, joten se se ei ainakaan ole;)

    VastaaPoista
  3. Hei! Perustin juuri lankkupöytiä ja kaikkea kivaa valmistavan yrityksen. Poikkea kurkkaamassa vaikka sivut vielä monilta osin kesken ovatkin.

    Riihirustiikki.fi on sivusto.

    Terv. KJ

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Kävin ihastelemassa, kauniita ovat!!!

      Poista
  4. Meillä myös aikeissa uusia ruokaryhmää ja kovasti olemme miettineet, että millaisen hankkisimme. Lankkupöytä on ollut pitkään yksi vaihtoehto ja siihen vanhoja pinnatuoleja ympärille. Näyttäisi vain olevan aika haastavaa saada 8kpl ehjiä pinnatuoleja, jotka eivät kaipaa muuta kuin uuden pinnan (ts. eivät kaipaa liimausta!!), joten on ollut pakko alkaa pikkuhiljaa luopumaan siitä ajatuksesta, vaikka se niin kovin minun makuuni olisikin :/. Mutta tuo moderni versio pirttikalustostakin on kyllä todella hieno. Mistä tuo kuva on? Kiinnostaisi valmistaja ja kuka tuollaista mahdollisesti myy. Mielenkiinnolla jään odottelemaan, millaiset tuolit olette hankkineet :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Hanna-Kaisa!
      Tuo kyselemäsi pirttikaluston pöytä kantaa nimeä Nietos ja löytyy ainakin Huippukaluste.fi valikoimasta.
      Lankkupöytä ja pinnatuolit kuulostaa tooosi hyvälle idealle!!! Jos vielä tuolien metsästys intoa löytyy niin kannattaa katsoa ainakin tori.fi ja huutonet jms. saattaa tehdä hyviä ja edullisia löytöjä ja kaikkien tuolienhan ei tarvitse välttämättä olla ihan samanlaisia? Itse voisin ainakin tykätä vähn sellaisesta "kokoelmaerä" meiningistä. Vaikkakin meidän nykyiset tuolit ja pöytä ovat hyvinkin "varmat valinnat". Kun selailet blogiani eteenpäin, niin näet mihin vaihtoehtoihin sitten päädyimme:)

      Poista
  5. Niimpä tietysti, välkkynä en hoksannutkaan että tämä viestiketjuhan olikin tammikuulta joten varmastikin tuolit ovat jo teillä :) Ihanat ovat nuo teidänkin tuolit ja siinäpä se valinnan vaikeus tahtoo ollakin, kun on niin paljon ihania ja omaa silmää miellyttäviä kalusteita. Välillä tuntuu, että joka viikko löydän jonkun uuden kivan mallin, mikä voisi hyvin kotiutua meille.:)Mutta onneksi on aikaa miettiä sitä sopivinta vaihtoehtoa, koska mikään hoppu meillä ei sen asian suhteen ole. Mutta nyt taas mietintämyssyä päähän ja aivot raksuttamaan pöytäryhmän suhteen :).

    VastaaPoista