maanantai 3. lokakuuta 2011

Talonmiehen talo

Lupailinkin jo aiemmin juttua piharakennuksesta. Alkuperäisten pohjapiirrustusten mukaan piharakennus on ollut aikoinaan talonmiehen asunto.


Sattumaako vai kohtaloa.... kerroin taloprojektistamme ystävälleni M:lle ja siis voitteko uskoa!?!?    M:n vanhemmat ovat asuneet piharakkenuksessamme -70 luvun alussa, nuorena parina, samalla kun ovat rakentaneet itselleen omaa taloaan toisaalle. M:n isä on tuolloin hoitanut talossamme pihatöitä ja M:n äiti muisteli päätalon lattioita luutunneen. Pieni M vauva on siis elämänsä ensivuosina asunut meidän piharakennuksessa! Pian kuitenkin M perheineen muutti pois, kun talonmiehen asunnon lattiat talvipakkasilla jäätyi, eikä se arvatenkaan ollut mukavaa, varsinkaan pienen vauvan kanssa. Toivottavasti M:n vanhemmat kaivelevat muistojen kätköjään ja tulevat kertomaan meille lisää talon menneistä vuosista.

komeron ovi

Nythän piharakennus toimittaa lähinnä varaston virkaa ja on täynnä kaikkea rojua. Ajattelimme aluksi että puramme koko rakennuksen (luulimme, että talo on tehty pilareitten päälle ja olisi ollut helposti purettavissa, mutta eihän se ollutkaan niin, vaan ihan kunnon talosta on kyse) saa nähdä mitä käyttöä sitten aikanaan piharakennukselle keksimme, varmaa on ainakin ettei se ole työlistamme kärjessä!
takka vankasti paikallaan
kyökin hella
Kaikki yllä olevat kuvat siis piharakennuksesta ja nyt kun katson, niin takkahan on hienompi kuin päätalossa, kyllä on talonmiehen perheineen kelvannut :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti