perjantai 25. tammikuuta 2013

KHH

Eilenillalla askaroitiin kodinhoitohuoneen kaapistojen ovet ja vetimet paikoilleen. Mun osuus oli siis päättää vetimien suunta, vaakaan vai pystyyn??? Muut laitettiin vaakaan, paitsi korkeimman kaapin vedin pystyyn. Näyttää jo kovin valmiilta tuossa entisessä perunakellarissa;) Tahtoisin niin kovasti jo päästä remonttipölyt pois pyyhkimään ja kaappeja täyttämään, vielä täytyy kuitenkin jotain sähkö asennuksia odotella.
vasemmalla perunakellari ennen
 
Ja tältä näyttää nyt kun perunakellarista on tullut KHH!
tuohon vasempaan reunaan tulee sitten vielä pyykkinpesukone ja kukaties myös kuivausrumpu
 

torstai 24. tammikuuta 2013

Ruokapöytä ja sen tuolit

Ruokapöytä mietityttää yhä. Mielessä on itänyt ajatus "lankkupöydästä", mikä olisi ilmeeltään sellainen vanhan/kuluneen näköinen, rustiikkinen taitaa olla oikea termi kuvaamaan ajatusta.
Jotain tuohon yllä olevien kuvien tyyliin, väri voisi olla valkoinen tai musta tahi harmaa, yllättäen.
Pöydän pinta olisi siis laudasta ja jalat voisi olla metallia.
Se vaan mietityttää, että kuinka kauan sitä jaksaisi tuollaista "vanhahtavaa" pöytää katsella. Vai olisiko joku yksinkertaisempi vaihtoehto varmempi valinta. Kuten alla olevissa kuvissa, suoralinjainen, simppeli ja valkoinen???

 Tai entäs tämmöinen moderni versio pirttikalustosta?
 Olisi aika viehättävä tuokin, mutta pirttipenkki ajatus täytyy hylätä, sillä tuolit on jo valittu! Niiden saapumista innolla odotamme (tai minä ainakin odotan)

Sen verran voin paljastaa että tuolivalintamme on seuraavien ihanuuksien joukossa.
kaikki kuvat lainattu

tiistai 22. tammikuuta 2013

Finlayson

Kotikaupungissamme toimii Finlaysonin patjatehdas ja tehtaan yhteydessä tietenkin tehtaanmyymälä.
Tehtaanmyymälän Maija kutsui minut tutustumaan Finlaysonin kevään uutuuksiin sekä ihastelemaan herkullista ja runsasta kodintekstiili valikoimaa.
Varmasti lähes jokaisesta Suomalaisesta kodista löytyy joitakin Finlaysonin tuotteita. Omassa kaapissani majailee ainakin pyyhkeitä, lakanoita ja keittiötekstiilejä. Ja kukapa noita ihanuuksia voisi vastustaa:)
Värikkäältä näyttää Finlaysonin kevät, pinkkiä, oranssia, limenvihreää ja toki myös neutraalimpia sävyjä hillitympään makuun.
väri-iloa a´la Finlayson
Iki-ihanat muumit ilostuttavat useissa Finlaysonin kankaissa ja tekstiili tuotteissa.
AURINKOMUUMI-puuvillakangas
valinnanvaikeus voi iskeä tällä pyyhehyllyllä;)
Kaiken tuon väri-iloittelun keskellä silmäni hakeutui kuitenkin niihin "omiin väreihini" Ehkä tässä taloprojektin myötä on musta, harmaa, valko-väripalettia tullut sen verran pyöriteltyä, että jotenkin ne vaan on ne sävyt joihin aina tarttuu.
näistä tyynyistä voisin kuvitella jokaisen tulevalle sohvallemme
TAIMI patalappu
Ihan tyhjin käsin ei onnistunut minun kotiutuminen tuolta tehtaanmyymälä visiitiltä. Ale-haukkana katsastin tarkkaan poisto korit ja ale-pöydät. Mukaani lähti muutama käsipyyhe, SPA-sarjan pyyhe, jolle kelpaa suihkusta märin jaloin tassutella ja pala POP kangasta, mikä luultavammin päätyy keittiön verhoksi uuteen kotiin.
mun ostokset
POP-puuvillakangas=meidän tuleva keittiön verho          

myös tämä sympaattinen ELEFANTTI marssi kanssani kotiin päin
Kiitokseksi vierailustani tehtaanmyymälän tytöt Maija, Susanna ja Minna antoivat minulle lahjaksi KAULAKETJU sarjan patalaput, ne pääsevät myös uuden kodin keittiöön<3


Meidän kaupungin myymälän löydät osoitteesta:
Satamatie 2
18100 Heinola

myymala.heinola@finlayson.fi
www.finlayson.fi

Ja tähän viimeiseen kuvaan ei kerrassaan ole mitään lisättävää. Se on juurikin näin, kuten tyynyssä sanotaan!

sunnuntai 20. tammikuuta 2013

sunnuntai iltaa

Vaikka kuinka oli töistä vapaa viikonloppu, niin kummasti taas "vapaat" hujahti ja  ollaan sunnutai illassa jo. Poikien huonettahan me talolla askaroitiin, tai pikku-ullakkoa nyt lähinnä.
poikienhuoneen seinät on levytetty ja katossa koolaukset, sekä johto viidakko
 Mies hoiti tuon levytys osuuden ja minä pääsin maalaamaan!
mun maalaamat seinät pikku-ullakossa, lattia ja katto odottelee vielä sitä kauniimpaa päivää  

maalasin myös kaapin seinät;)
Kameran kanssa kiertelin taloa, seuraavaksi niistä otoksista muutamia
keittiön allas & hana
suihku

Mun aarteet, nuo pyykkilaudat vein jo turvaan kodinhoitohuoneeseen. Sinne ne varmaan saavat jäädäkin seinälle koristeeksi ja muistuttamaan pyykkäriä menneistä ajoista.

keskiviikko 2. tammikuuta 2013

plan B

Alkuperäinen suunnitelmahan oli, että olohuoneen toinen pääty olisi toiminut meidän väliaikaisena makuuhuoneena... sitten tuli se iso MUTTA... (tai siis yksi niistä lukuisista joita tässä remontin varrella on vastaan tullut).
 
 Sohvat ei tulisi mahtumaan mitenkään järkevällä sijoittelulla, niille ajateltuun tilaan. Ja sohvistahan me ei olla valmiita luopumaan, nyt kun molemmille mieluisat yksilöt on löytynyt.
 
 Täytyy siis siirtyä suunnitelmaan b. Eli meidän makuuhuone siirtyy keskikerroksen ainoaan makuuhuoneeseen, joka oli tarkoitus olla poikien väliaikainen huone ja pojille tehdään huone yläkertaan, josta sitten tulevaisuudessa olisi tarkoitus tulla meidän huone kun poikien omat huoneet ullakolle valmistuu.
 Pysyittekö kärryillä?
Eli nyt ollaan yläkerrassa ja taas tässä pisteessä kun ohjelmassa on purkutöitä;)
 
 
 
Eiköhän tuo yhden huoneen remontti tässä mene jo ihan vasemalla kädellä. Senverran on jo reenattu että luulis onnistuvan.

tiistai 1. tammikuuta 2013

kyökissä ja vähän muuallakin

Kaapit on paikoillaan ja koneetkin koloissaan, ovet saa odotella vielä pölyttömämpiä aikoja.
 
 
Listotushommat on myös keskikerroksen osalta jo valmiit, ikkunalistat ja lattialistat paikallaan, eli lähes verhoja vaille valmista olisi olkkarissa;)