sunnuntai 25. marraskuuta 2012

sunnuntain puhteet

Tämänpäivän uurastuksista ei ole kuvamateriaalia, mutta mun työsarkana oli ikkunoiden pesu, taas... Muutamankerran on niitä tullut jo lääpittyä, mutta aina näyttäis olevan jotain pölyä ja töhnää ruutuihin tarttunut. Nyt luulen kyllä, että saavat välttää ensi kevääseen.
Mies laitteli kellarin ovien listoja paikalleen, niitäkään ei saanut kuvata, kun kuulema kesken on homma vielä. Nappasin sitten yhden kuvan ulko-ovesta, sisäpuolelta tällä kertaa. Ulkopäinhän tuo on se punainen ovi. Sisäpuoli on liitutaulumaalilla maalattu, siihen voi sitten kirjoitella viestejä tulijoille/menijöille;)
 
Monet on kyselleet tulevia huonekaluhankinta suunnitelmiamme, että meinaammeko uudistaa myös koko kaluston? Olisihan se tietty tosi ihanaa jos voisi vaan kävellä johonkin Vepsäläiseen ja sanoa että toi, toi ja toi jne. mutta mutta, ei oo sitä lottovoittoa vieläkään tullut (turhaa mäkin siitä aina haaveilen kun en edes koskaan lottoa!!!) Täytyis varmaan ruveta.
Mutta joo, emme siis meinaa kaikkia kalusteitamme uusia, mutta muutama isompi huonekaluhankinta on ostoslistalla. Ainakin sohva ja ruokailupöytä tuoleineen on sellaiset pakolliset.
 
Alla olevaan kuvaan keräilin joitain ajatuksia siitä millainen ruokapöytä ja tuolit voisi olla.
Pöytä voisi olla valkoinen ja ehkä mieluiten kahdeksalle hengelle??? jos vaan tila riittää (mies sanoisi nyt: ja rahat!)
Pöydänhän voisi vaikka tehdä itse..tai siis ainakin teoriassa, mutta tuoleihin ei nämä mun puusepäntaidot kyllä riitä.
 
Nyt taitaa pyykit koneessa odotella ripustajaansa, joten sinne siis.
Suloista sunnuntai-iltaa kaikille<3

sunnuntai 18. marraskuuta 2012

voiko tapettia rakastaa???

Ehkä rakkaudentunnustus tapetille olisi vähän liikaa minultakin;) mutta aika pirun onnelliseksi tulin kun näin nuo valitut tapetit paikoillaan!
 
Olkkarin päätyseinään tuli boråsin etagea
 
Ja eteiseen... arvaatteko??? Tuli kuin tulikin marimekon bottna!!! En nyt tällähetkellä kyllä keksi mitään mikä voisi olla paremapaa kuin täydellisellä tapetilla tapetoitu seinä. Uskotteko jos sanon että
 TYKKÄÄN!!!
 
 

lauantai 17. marraskuuta 2012

lisää lattiaa ja valoa

Tuossa yhtenä (tai kahtena) iltana laitettiin keittiön ja eteisen lattiat paikalleen.
Näyttää laatalta, mutta onkin laminaattia.
 
 
Eteisestä ei tullut kuvaa otettua, mutta ihan samaa lattiaa sielläkin. Hyvältä näyttää ja sopivasti "erilainen" tuon vanhan lautalattian rinnalla.
 
Portaikon valot oli myös ilmestyneet seinille.
 
 
pienemmät valaisee alaspäin ja nuo isommat ylös ja alas.
 
 
samoja valoja myös kellarin portaikossa.

lauantai 10. marraskuuta 2012

lattia

Yksi niistä harvoista, säilytetään "melkein ennallaan" kohteista on olohuoneen lautalattia. Ensimmäinen ajatus oli lattian valkolakkaus, niin että puunsyyt olisi jäänyt näkyviin. Siitä ajatuksesta oli kuitenkin luovuttava (olisi kuulema ollut liian kova hionta urakka) päädyttiin sitten maalaus vaihtoehtoon.
Olihan sitä hiomista siinäkin;)
hiottu lattia
viiteen kertaan hiottu ja kolmesti maalattu lattia näyttää nyt tältä!
onneks jäi noita rakoja, ne on ihan parasta tuollaisissa vanhoissa lattioissa!