maanantai 30. huhtikuuta 2012

Olen Suomalainen

Tunnelman nostatusta alkavaan työväen juhlaan, sopii myös remontti tsemppi musaksi ja kaikille meille Suomalaisille. Läpi vaikka harmaan kiven!


Lohtua

luvassa niille jotka näin keväällä tuskailee tekemättömien pihatöiden kanssa! Muistan kun syksyllä nämä epämääräiset kivi, hiekka, betoni yms. kasat pihalle kasattiin ja sanoin että onneksi pian sataa lumi ne peittämään. Eipä tullut mieleen, että tämä kevätkin aikanaan koittaa ja lumilla on taipumus sulaa ja nyt meidän piha on ihan kamala!
pari kekoa!

piharakennus ja hiekkavuori!
Eniten säälittää nuo naapurit, jotka joutuu tätä meidän kaaosta katselemaan. Nyt voin ihan kirjaimellisesti todetta että todellakin ruoho on vihreämpää aidan toisella puolen! Toisaalta onhan nuo naapurit joutuneet jo useamman vuoden katselemaan pihalla olevaa rikkaruohojen viidakkoa, että ei tää nyt niin paljon pahempi ole, eihän?
Eikä tähän piha-kaaokseen ole helpotusta luvassa, ainakaan tänä vuonna. Ensin hoidetaa talo ja sitten vasta pihaa.

Ja kyllä meilläkin jo vähän vihertää!
Kadunpuolelle syksyllä heitetyt nurmikon siemenet alkaa tuottaa tulosta.

sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

taas vähän kellaria

Tälläkertaa kellarissa käynnissä lämpöputkien asennus. Onneksi on senverran korkeutta saatu kellariin, että kaikki nuo putket, sähkötkin(kai) saadaan katon "sisään" piiloon.
koolauksia katossa ja lämpöputkia
Kellarin seiniä on tasotettu, hiottu ja taas tasotettu ja hiottu ties kuinka monta kertaa. Mies totesikin, että ammattilainen olis tehnyt kerralla valmista pintaa, mutta sitten ei olis päässyt sanomaan että onpa itse tehty! Ja tosi hyvältä näyttää ja sileältä!


Yks pikku ongelma kohta meillä kellarissa on. Se on tuo talon "ohjelmointi seinämä" mitä lie härpäkkeitä onkaan, ainakin ton sähkökaapin tiedän ja kai tuosta sitten lämmitystä säädetään ja jotain muuta sellaista, meillä ainakin niin miesten hommia! Jokatapauksessa kyseinen seinä sijaitsee kellarin aulassa, jossa minä ainakin saunan jälkeen mieluummin katselisin sitä takkatulta, kuin tätä näkyä!
Jotain olisi keksittävä millä kaiken tuon tekniikan peittää, kuitenkin niin että niistä jotain tietävä pääsee niihin tarvittaessa käsiksi. (Kyllä mäkin lupaan opetella noiden käyttötarkoituksen, jos on pakko) Ehkä jotkut ovet vois tämän ongelman ratkaista.

lauantai 28. huhtikuuta 2012

Portaikossa tapahtunutta

Tämä oli siis lähtötilanne yläketaan vievässä portaikossa, ihanat punaiseksi maalatut pinkopahvit seinässä ja portaissa kivaa vihreää kokolattiamattoa, vau!


Pavit ja matot pois ja seinän laudoitus esiin.

Eristettä seiniin (no, vihreää sekin, mutta ei onneksi jää lopulliseksi pinnaksi)

jotain kivaa kuviotapettia olen tuohon portaikon seiniin suunnitellut ja samaa tapettia voisi olla myös tuon eteisen naulakkosyvennyksen seinät. On tässä tosin vielä "jokunen" homma ennenkun tarvitsee tapettia valita, mut onhan se hyvä että suunnitelmat on noin pääpiirteittäin valmiina:)

perjantai 27. huhtikuuta 2012

tunnustus

Piiiiiitkästä aikaa ennätin tänne blogin pariin ja mikä mukva yllätys täällä odottikaan! Kauppalan Piia oli antanut oheisen tunnustuksen, iso kiitos siitä!
Liebster tarkoittaa "rakkain" tai "rakastettu", mutta se voi tarkoittaa myös suosikkia. Liebster palkinnon ajatuksena on saada huomiota blogeille joilla on alle 200 seuraajaa.
Tunnustuksen säännöt:

1. Kiitä antajaa ja linkitä bloggaaja, joka antoi sen sinulle.
2. Valitse viisi suosikkiblogiasi (joilla siis alle 200 lukijaa) ja kerro se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa.
3. Kopioi ja liitä palkinto blogiisi.
4. Toivo, että ihmiset joille lähetit palkinnon antavat sen eteenpäin heidän viidelle suosikkiblogilleen!



Tunnustus menee nyt eteenpäin seuraaville kolmelle blogille, jotka ovat uusimpia omia blogilöytöjäni
ja vain kolmelle siksi, kun nämä tulivat ensimmäisenä mieleeni;)
remonttirintamallakin on tapahtunut, mutta siitä pakko jatkaa toisenkerran, nyt kutsuu ne palkkatyöt!

maanantai 16. huhtikuuta 2012

kaapin paikka

Keskikerroksen makuuhuoneesta purettiin vanhat kaapistot, aikanaan tilalle tulee uudet kaapit.
tässä kaapit vielä paikallaan
purkutyö käynnissä
nyt näyttää tältä
Pätkä seinää joudutaan siirtämään, jotta saadaan makuuhuoneen puolelle täys-syvät kaapit. Nyt näkyy "kaapista" olohuoneen puolelle.
Keskimmäisessä kuvassa näkyvä sähkötaulu on poistettu ja uusi sijaitsee kellarissa.

torstai 12. huhtikuuta 2012

Eristettä

Keskikerroksen seinät on saatu "tyhjennettyä" pinkopahveista ja eristeiden laitto on käynnissä.
toissapäivänä näytti vielä tältä
eilen olikn jo tämän näköistä
Pitäisi myös kaikenlaisia sähkö/ valaistus asioita miettiä ja päättää. Kattoon upotettuja valoja, seinävaloja, kuituja, ledejä, pistorasioiden paikkoja ym.... vaihtoehtojen runsaus ei yhtään helpota päätöksetekoa.

tiistai 3. huhtikuuta 2012

Takka

Takka on saanut tasoitetta pintaan, kerros kerrokselta se siitä silenee.

Alkutilanne oli tämä

nyt näyttää jo tältä

Muutama kerros vielä ja valkoista maalia+luukku.
suunnilleen tuollainen luukku odottelee paikalleen pääsyä.

maanantai 2. huhtikuuta 2012

Kiviä seinällä

Saunan seinään, kiukaan taakse on tullut kivinenseinä. Ja kyllä minunkin mielipidettä kivien väristä kysyttiin, musta tuntuu, että tää musta on hyvä!



hyvältä näyttää!