maanantai 31. lokakuuta 2011

palkkia ja pilaria???

Joopa-joo, tylsät työvaiheet jatkui sunnuntaina. Olen niin innokaasti ollut mukana seinien kaadossa, ajattelematta lainkaan ettei sitä ihan niin vaan voi kaikkia seiniä kaataakaan. No onneksi on niitäkin, jotka on ajatelleet;) Sunnuntaina yritettiin ottaa selkoa kantavista juoksuista tai jotain sellaisia ne kai oli??? Ullakolta purettiin lattiaa, jotta päästiin näkemään missä niitä puuparruja menee ja miten päin. Mulle ei nyt ihan selvinnyt että miten ne oli, siis oliko oikein vai väärin. Tai ei ne kai väärin voi olla, mutta jotenkin täytyy sitten palkeilla tai pylväillä tukea niitä kaadettujen seinien kohtia. Ja turhaa on kai kertoa että välikaton eristeenä on PURUA!
siinä esiin kaivettuja rakenteita
ja sitä purua!

sunnuntai 30. lokakuuta 2011

kahvia

Talon aarrekätköistä on löytynyt muutamia peltisiä kahvipurkkeja. Osa niistä kyllä jo pahasti ruostunut, mutta koristeeksi kelpaavat kyllä.


Ja näin kauniilla kevät tervehdyksellä on postisäästöpankki muistanut asiakkaitaan


lauantai 29. lokakuuta 2011

keittiö-vuoro

Anteeksi tämä pitkä hiljaisuus. Päivätyöt on vieneet aikaa niin kovin, ettei ole ehtinyt tänne blogin päivitykseen ollenkaan. Viikonloppu on nyt onneksi ollut vapaata ja mitäs sitä talon kunnostajat vapaa-ajalla muuta tekisi kun olisi remonttipuuhissa. Viemäri suunnitelmia täytyisi kuulema tehdä... ei kai siinä minua paljon tarvittaisi, mutta kun olisi päätettävä keittiön vesipisteen paikka. Apua, nyt jo! Eihän sitä millään voi vielä osata sanoa, että missä niitä perunoita haluaa sitten tulevaisuudessa pestä... Ideoitahan minulla keittiöön on jo paljon, mutta vesipisteen tulevasta sijainnista ei ole mitään käsitystä. Tarkoittanee kai että keittiö suunnittelijoita olisi ruvettava hätyyttämään apuun. Tämä taas johti siihen että, ennen kun kukaan voi tulla mittailemaan keittiötä tarkemmin, oli vanhat kaapit ja pala seinää purettava.
nämä kaapit sai kyytiä
pikkasen oli lujempaa tekoa kun nyky kaapistot:)
kummasti avartui taas

sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Ulko-ovi & saunamittari

Ulko-ovi on myös yksi niistä "yritetään säilyttää" kohteista. Kunnostusta ovikin toki kaipaa, mutta on se jotenkin niin upea että saa minun puolesta jäädä paikalleen.
kahva kyllä vaihtuu!
aika jännä pinta ovessa
Miltäköhän näyttäisi ovi harmaana tai lähes mustana? Tai entäs punainen ovi?

Saunan remonttiin tai tässä tapauksessa rakentamiseen, otin varaslähdön. Aloitin tietenkin siitä olellisemmasta jutusta, eli ostin saunamittarin!
musta ja selkeä

lauantai 22. lokakuuta 2011

Multaa

Tänään leviteltiin multaa kadunpuolelle, mukavassa syksyisessä tihkusateessa.
tästä homma käynnistyi
ja tähän lopeteltiin
Kummasti muuttui etupihan ilme. Kyllä se vaan, pienipala kerrallaan etenee:)
remonttinaisen jalkineet

perjantai 21. lokakuuta 2011

ulkovalo

Talomme sissänkäyntiä on aikoinaan valaissut tämä kaunis lamppu.
Metalliosat on ruostuneet, mutta lasit ehjiä. Toivottavasti saadaan tämä entisöityä ja toimimaan.
Lamppu on siis ulko-oven vieressä ja korkeutta sillä n. 50-60 cm.
 ei mikään pikku-tuikku!

torstai 20. lokakuuta 2011

ihan(a) kamala keittiö

Talolla "miesten-työt" jatkuu, joten remontti hommien suhteen minä olen ollut lähes toimettomana. Ajattelinkin nyt näyttää pienen vilauksen keittiöstämme. Kyökki on alkuperäisessä asussaan, kaapistot sieltä vuodelta -49, eli siis lähes antiikkia jo! Ja juu, kyllä todella meinaamme remontoida myös keittiön!!!!
pientä pintaremonttia vailla???
Keittiön ikkuna jää kuvasta vasemmalle. Tuo seinä jossa on ovi ja vesipiste poistetaan ja keittiö tulee (sitten joskus) aukeamaan olohuoneeseen/ ruokailutilaan.
Hyviäpuolia on tietysti se, että kraanasta tulee vettä ja jääkappiin sähköä, niin on tämä remontin teko helpompaa kun voi pitää remonttijuomat kylmässä!

tiistai 18. lokakuuta 2011

Ojan täyttöä

Nyt on ollut taas niitä hommia joihin minulla ei ole ollut osuutta lainkaan, eli oliskos ne sitten niitä "miesten-töitä"
Aika isoja myyriä meidän pihassa????
No, ei onneksi kuitenkaan mitään mutantti-myyriä! Salaojat on täytetty ja pianhan tulee talvi ja sataa lumi päälle, niin piha näyttää ihan kivalta:) Mietitään sitten ensi keväänä piha-hommia lisää.
Ojat täynnä!

sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Halkoluukku & auto

Tuleva kangaspuuhuoneeni on ollut aiemmin halkovarastona, seinässä on ollut käytänöllinen luukku josta halot on saanut sisälle taloon. Tänään muurattiin (tai mä lähinnä katselin ja kannoin tiiliä) luukku umpeen.
reikä seinässä
ei oo reikää enää!
Ja autokaupat tuli myös hoidettua tänään. Nyt on turvallinen menopeli, jolla työmatkaa taittaa.
musta volvo <3

Takka

Takka sijaitsee eteisessä, ei ehkä se normaalein takan paikka, mutta siellä se on. Nykyisellään, takalla ei taida varsinaista lämmitysvirkaa olla, mutta pikku muutoksilla siitä varmasti saa ihan kelpo lämmitys apurin. Ja eihän tuo takka tuommoisenaan mikään komistus ole! Kai siitäkin voi valkoisen tehdä??? Ja luukkuhan siihen on tietysti lisättävä.

 Ei ole muuten mikään helppo homma löytää mieleistään takanluukkua. Kaikkia sellaisia koristeellisia ja koukeroisia olisi tarjolla vaikka kuinka, mutta niitä kaipaamianai yksinkertaisia vaihtoehtoja ei niin paljon olekaan tai ainakin ne näyttää kaikki lähes samalta.
Ehkä joku tuommoinen voisi olla sopivan simppeli luukku?

lauantai 15. lokakuuta 2011

pikku-shoppaukset

Työpaikkani vaihtuu toiseen ja sen myötä joudun luopumaan työautostani. Ja uuteen työpaikkaan on matkaa senverran, että joku menopeli olisi hyvä olla. Huomenna (jos hyvin käy) olisi yksi auto-ehdokas tulossa tarkempaan tutustumiseen... No, autoa tai ei, niin on mulla ainakin hienot varusteet!


Sittarin reissulta löytyi nuo ihanuudet ja värillä on hei todellakin väliä!!!
Samaiselta kauppamatkalta mukaan lähti toinenkin tarpeellinen ja kaunis ostos.


Nyt taitaa nämä "remonttireiskat" hypätä sohvaan katselemaan muutaman leffan, leppoisaa lauantaita!

styroksia ja patolevyjä

Kaikenlaisia hommia sitä huomaa osaavansa... Pojat oli laittaneet patolevyt paikalleen jo tuossa viikolla, tänään pääsin vapaan kunniaksi styroksin asennukseen.
tommosta se patolevy on, mustaa...
tallaisia styrokseja laiteltiin
kivat värit (patolevyä, liimaa ja styroksia)
siinä ne nyt on paikallaan!
Kai se hyvin meni vaikka ei meistä kumpikaan ollut ennen moista hommaa tehnyt. Ei pääse pakkanen puremaan kellaria!

torstai 13. lokakuuta 2011

Noki

Tämä ei nyt liity talon kunnostamiseen mitenkään, mutta pitäähän tämä remontti-tytön lämpimänä.
ihana huivi ihanasta langasta

huivi kaulassa
Kiitos Sinikka-"anopille"<3

keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Salainen oja

Ei tullutkaan kukkapenkkiä, eikä siis tietenkään mikään salainen oja, vaan salaoja! Niitä on nyt tulollaan, koko talon ympäri. Ja patolevyä ja muuta sellaista, kuulema tärkeää ja tarpeellista. Mun mielestä kovin tylsiä juttuja, eikä ees näytä kivalta, mut jos ne salaojat sitten on talolle hyväksi, niin menköön. En minä nyt osaa tästä työvaiheesta enempää kertoa, kuvat puhukoot puolestani.
ojaa syntyy
toinen pääty jo kaivettu
sisäänkäynti näyttää aika ankealta nyt

sunnuntai 9. lokakuuta 2011

pikkutakka

Kellarin "aulaan" kerroinkin jo haaveilevani pikkutakkaa. Tuossa alla muutamia ihania vaihtoehtoja. 1. tai 5. olisi aivan mahtavia, mutta tila ei taida ihan riittää, noille ihanuuksille.


(kuvat lainattu)

3. on aika symppis ja sille varmaan tilaakin olisi riittävästi. Väri näyttäisi ainakin olevan selvillä, eli joku MUSTA ja pieni takka, kiitos!

lauantai 8. lokakuuta 2011

Harraste tilaa

Pojat oli eilen illalla olleet reippaita ja raahanneet kellarissa olleen varaajan, hellan ja lämmityskattilan autotalliin odottamaan loppusijoitusta. Kiitos vaan talkooväelle! Puuvarastosta,( jossa varaajakin oli ja sitä purua) on luvassa sitten joskus mun oma työhuone.  Vihdoin saan paikan kangaspuilleni ja ompelukoneille ja muille askartelujutskilleni.

Tämä oli lähtötilanne
paljon avarampaa nyt
Nyt luvassa lepo-ilta ja suunnataan naapuriin, serkkupojan synttärikahveille. Mukavaa lauantai-iltaa muruset!

Ullakko

Yläkerrassa on tällähetkellä yksi makuuhuone ja lopputila on ullakkoa. Ullakon kunnostaminen jää hamaan tulevaisuuteen. Suunnitelmissa on tehdä sinne toinen makuuhuone, pieni aulatila ja tietty wc:kin voisi olla kiva.

Säilytystilaa kun on ollut, niin näemmä kaikkea mahdollista on myös säilötty! Aikamoinen roskaläjä saatiin aikaan ullakolta ja olihan sinne myös aimo läjä pölyä ja hiekkaa kulkeutunut vuosien saatossa. Yhtenä iltana otettiin ullakon tyhjennys projektiksi äidin kanssa. Äiti oli tosi tehokas "rikattaja" ja jos ette tiedä mitä rikattaminen on, niin se on tietysti sitä että otetaan harjalla ja rikkalapiolla pölyt/ hiekat pois! Vähän sama asia kun siivota rätillä ja ämpärillä;)
mm. kaikkea tällaista oli ullakolla
ja tällaista
nyt näyttää jo paljon paremmalta
kyllä kannatti rikattaa!!!

perjantai 7. lokakuuta 2011

tahtoo valoa!



Sitku.... joskus on sen aika, niin tää tahtoisi kovasti jonkun ylläolevista valaisimista. Eniten huokauksia aiheuttaa kyllä tuo alinna vasemmalla oleva LOKKI, tai tuo ylinnä vasemmalla oleva SKIVE voisi myös olla hyvännäköinen ruokapöydän yläpuolella. Ja entäs tuo TUPLAKUPLA sitten, kuinka kivalta se näyttäisikään.... huoh!

Aaveita ja pyykkiä

Kuka kumma tuijottaa... taitaa olla meidän oma koti-kummitus. Luulen että tämä kaveri on kyllä aika harmiton.

Jostain se oli ilmestynyt kellariin, lisäsin sille vain hymyilevän suun :)

Nämä ihanuudet puolestaan löytyi saunan nurkasta. Ovat varmasti olleet oivana apuna emännän pyykkipäivässä. Minä en taida raaskia niitä käyttöön ottaa (ja toivon, että joku siemens tai bosch hoitaa meillä, niiden tehtävät), mutta ehkäpä ne päätyvät koristamaan kodinhoitohuoneen seinää.


torstai 6. lokakuuta 2011

Joku on ollut ahkera

Muutamaan päivään en ole ennättänyt käydä talolla. Tänään sitten ennätin, ja tosiaan, joku on ollut ahkera<3
Kellarissa on aiemmin näyttänyt tältä.
ja nyt sielä näytti tältä. Mitä puuttuu? No, seinä tietenkin! Noi kaikki "hökötykset" tuosta vielä lähtee ja sitten joskus niiden tilalle tulee pikku-takka ja sitten me voidaan saunan jälkeen istuskella kellarin-aulassa, takkatulen loisteessa. Aika ihanaa...

Sauna-osastollakin oli tapauhtunut samankaltainen juttu.
pukuhuoneen ja saunan välinen seinä tässä vielä paikallaan
samainen seinä saunan puolelta
Sama paikka, ilman seinää. Suihku raukka roikkui ilmassa yksinään